MEDIA

Plastic uit onze wateren vissen met behulp van zonnepanelen van SUNBEAMsystem

Het kan je niet ontgaan zijn: op 11 mei presenteerde Boyan Slat een doorbraak in de ontwikkeling van The Ocean Cleanup. Door verbeteringen in het ontwerp gaat het systeem al operationeel zijn in 2018, twee jaar eerder dan gepland. Ook de efficiëntie van het systeem is flink verbeterd. Waar eerst verwacht werd dat 42% van het bestaande plastic binnen tien jaar geruimd zou worden zijn de cijfers nu bijgesteld: 50% binnen 5 jaar lijkt haalbaar.

Deze grote stap in de haalbaarheid van het idee is grotendeels te danken aan twee fundamentele veranderingen. Waar eerst nog het plan was om één groot systeem te bouwen, wordt nu gewerkt aan een modulair ontwerp met meerdere kleine systemen die gebruik maken van zee-ankers. Doordat er begonnen kan worden met een aantal kleinere systemen in plaats van één groot permanent verankerd systeem zijn de opstartkosten stukken lager dan eerst werd gedacht. Ook drijven de systemen nu langzaam mee op de stromen die ook het plastic vervoeren. En dat lijkt stukken efficiënter te zijn omdat ze zo meedrijven naar geconcentreerde plastic ‘hot spots’.

Per locatie kunnen er ongeveer 50 zelfstandige systemen worden ingezet. Om hun positie te tracken en data te verzamelen is elk systeem uitgerust met een GPS-zender en diverse sensoren. De accu’s voor deze apparatuur worden gevoed door zonnepanelen. En voor die zonnepanelen gelden een aantal zeer hoge vereisten door de ruwe omstandigheden op zee. Standaard ‘glaspanelen’ zoals je vaak op huisdaken ziet zijn daardoor verre van geschikt. Er werd gezocht naar een leverancier met ervaring in het toepassen van zonne-energie in marine omgevingen en SUNBEAMsystem is dan ook trots om aan te kondigen: we zijn leverancier van The Ocean Cleanup!

Voor een robuust systeem wordt gebruik gemaakt van Tough 18W Flush panelen, hoog rendement zonnepanelen die specifiek zijn ontwikkeld voor maritieme toepassingen. Het duurzame Tough oppervlak is bestand tegen zout water en sterke UV-straling en de Flush kabels aan de achterkant van het paneel maken het mogelijk om de elektra volledig intern weg te werken. Geen overbodige luxe: de panelen worden direct op de drijvers gemonteerd en krijgen daardoor veel contact met het zeewater te verduren.

Voor The Ocean Cleanup de perfecte oplossing voor een van de vele uitdagingen in het plastic-vrij maken van onze oceanen. Voor SUNBEAMsystem, een eer om een bijdrage te mogen leveren aan dit project.

Ook bijdragen aan The Ocean Cleanup? Op deze pagina kunt u een donatie doen aan het project. Bekijk de flexibele en beloopbare zonnapeneln van SUNBEAMsystem in onze shop.

Product review Ben: Een permanente bevestiging voor een veeleisende klant.

Ben van Eem heeft zijn eigen jachtservice bedrijf. Hij kreeg van een buitenlandse klant de opdracht om een jacht te voorzien van zonnepanelen. Op het houten dek nog wel te verstaan! De klanten van Ben weten dat als ze voor hem kiezen, ze kwaliteit geleverd krijgen. Dat is ook de reden dat Ben voor SUNBEAMsystem zonnepanelen heeft gekozen. Alleen de beste kwaliteit materialen zijn verwerkt in de zonnepanelen. Zo bent u gegarandeerd van een altijd optimaal presterende zonnepaneel.

De panelen doen het super, want de boot staat binnen en toch laden ze een beetje. De service is verder heel goed. Ik vond het prettig om op de hoogte gehouden te worden wat betreft de leveringstijd. Misschien doen we in de toekomst ook nog het één en ander. Groetjes Ben.”

Ook enthousiast geworden ?! Klik hier om naar de webshop te gaan. Mocht je interesse hebben in de services van Ben, klik dan hier

 

Product review Tom: Een stevige semi-vaste bevestiging op de buiskap

Tom uit Rotterdam was op zoek naar een semi-vaste opstelling voor op zijn boot. Hij koos voor de 50 Watt Loxx paneel met SUNBEAMsystem Sunzip bevestiging. Hiermee kan Tom zijn paneel veilig te bevestigen in wind tot wel 50 k nopen.

Het zonnepaneel voldoet prima en past perfect op de buiskap. De combinatie van een Loxx zonnepaneel en een sunzip bevestiging voldoet prima. Bij zwaar weer heb ik de mogelijkheid het paneel te ontkoppelen en de buiskap plat te leggen.De service en ondersteuning van beloopbarezonnepanelen.nl was prima.” 

Ook enthousiast geworden ?! Klik hier om naar de webshop te gaan. Voor vragen kunt u ook contact met ons opnemen.

 

Vergelijkende test 50 WP panelen

Deze vergelijkende test laat duidelijk zien dat de SUNBEAMsystem zonnepanelen kleiner zijn terwijl ze minstens hetzelfde vermogen leveren. Naast een kleiner formaat zijn de panelen hoogwaardig afgewerkt, zonder zichtbare interne bedrading en is de aansluitdoos een kleiner. Ook enthousiast geworden?! Klik hier om naar de webshop te gaan.

 

Op wereldreis met SUNBEAMsystem panelen

Tjerk en Niels willen in 2017 een rondreis maken met hun boot. Momenteel zijn ze druk bezig om de boot zelfvoorzienend en vaargereed te maken voor hun avontuur. SUNBEAMsystem zonnepanelen helpen hun hierbij. Klik op de afbeelding om de aflevering  terug te kijken. voor meer informatie over hun stichting Trintella4green klik hier